jueves, 23 de marzo de 2017

CONSUMO RESPONSABLE: A FROITA

Estes son algúns dos traballos realizados polos alumnos de Educación Financeira de 1º ESO A, para animar aos seus compañeiros a comer froita. Englóbase dentro da unidade de CONSUMO RESPONSABLE: SOBERANÍA ALIMENTARIA, traballada na materia, coincidiento coa Semana da Froita do IES AS BARXAS.

A soberanía alimentaria é o dereito dos pobos a alimentos nutritivos e culturalmente adecuados, accesibles, producidos de forma sustentable e ecolóxica, e o seu dereito para decidir o seu propio sistema alimentario e produtivo.

Comer de maneira sa e consciente implica preguntarse de onde vén o que consumimos, como se elaborou, en que condicións, porque pagamos un determinado prezo. Significa tomar o control sobre os nosos hábitos alimentarios e non delegar. Ou noutras palabras, significa ser soberanos, poder decidir, en canto á nosa alimentación. Esta é a esencia da soberanía alimentaria.

Manuel Alves

Cristopher P. Corbacho

Samuel Seijas

Milagros Hurtado

Antía Táboas





No hay comentarios:

Publicar un comentario